1 Mart 2013 Cuma

Evde ketçap yapıyoruz.Doğal ve sağlıklı ketçap



Bol sarımsaklı, soğanlı ve muhteşem lezzetli ketçebı evde yapmaya ne dersiniz?

Kızarmış ekmeğin üzerine sürebileceğiniz, yemeklerinizde kullanabileceğiniz ketçabı çok kısa sürede evde hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

 1 Adet kırmızı soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kereviz sapı
2 diş sarımsak
1çorba kaşığı kişniş tohumu
2 adet karanfil
5 adet orta boy taze domates
500 gr. konserve doğranmış domates
100 ml. veya 1/2 su bardağı kırmızı şarap sirkesi
1,5 gr, 1 çorba kaşığı esmer şeker

Yapılışı:

Ev yapımı ketçap hazırlamak için zeytinyağı, sarımsak, ince ince doğradığınız soğan, kereviz sapı, kişniş tohumu, karanfil, tuz ve karabiberi sos tenceresinde kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder