3 Mart 2013 Pazar

Cildi canlandıran doğal yüz maskesi tarifi




Kırışık Ciltler İçin Bakım Kremi

Malzemeler:
1 çorba kaşığı balmumu
1 çorba kaşığı vazelin
5 adet E vitamini kapsül
1 çay kaşığı fındık yağı
1 çay kaşığı buğday yağı
1 çay kaşığı soya yağı

Hazırlanışı:
Balmumu ve vazelini eritin. Fındık, soya ve buğday yağlarını ekleyerek karıştırın. Son olarak E vitamini kapsüllerini karışıma boşaltarak iyice karıştırın. Cam kapta buzdolabında 4 gün muhafaza ederek kullanabilirsiniz.

Her Türlü Cilt İçin Bakım Kremi

Malzemeler:
1 çorba kaşığı bal
4 damla badem yağı
1 yumurta akı

Hazırlanışı:

Yumurta akını iyice karıştırın. Ardından bal ve badem yağını ağır ağır ekleyin. Karışımı düzgün bir kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Cildi kuru olanlar birkaç damla daha fazla badem yağı kullanabilirler. Cam kapta buzdolabında 1 hafta muhafaza ederek kullanabilirsiniz.

Göz Altlarındaki Şişlikler İçin

Malzemeler:
1 çorba kaşığı kuşburnu
1 su bardağı su
2 dilim salatalık

Hazırlanışı:

Kuşburnunu yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın. Göz pamuklarınızı bu suya batırarak 10 dakika gözlerinizde bekletin. Ardından 2 dilim salatalığı gözlerinizin üzerine koyun ve 10 dakika bekletin. Bu formülü sabah ve akşam uygulayabilirsiniz.

Göz Kenarlarındaki Kırışıklıklar İçin

Malzemeler:
1 ampul E vitamini
2  damla fındık yağı
2 damla buğday yağı
1  tatlı kaşığı arı sütü
2 adet marul yaprağı

Hazırlanışı:

Marul yapraklarını blendırdan geçirerek suyunu çıkartın. Diğer malzemelerle birlikte bir cam kap içerisinde iyice karıştırın. Hazırlanan karışıma göz pamuklarınızı batırarak gözlerinizin üzerine yerleştirin. 5 dakika sonra gözünüzden pamukları alın. Aynı karışıma göz pamuklarınızı batırın ve göz etrafında hafif masaj yaparak gezdirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder